Tokyo - Nikko
Door: Vera
Blijf op de hoogte en volg Vera
09 November 2019 | Japan, Tokio
De Sensoji tempel in de Asakusa wijk is de meest bezochte van Tokyo. Volgens de legende visten 2 vissers een beeld op uit de nabijgelegen rivier en werd op die plaats de tempel opgetrokken. Dat niemand dat beeld ooit heeft gezien is blijkbaar geen probleem voor de gelovigen.
Om aan de stadsdrukte te ontsnappen zijn we nog een dag naar Nikko geweest. Eindelijk konden we in een bos met prachtige herfstkleuren wandelen. Voor het eerst zagen we ook apen. Ze deden zich te goed aan kaki vruchten.
Terug in Tokyo zijn we in het nationaal museum naar Japanse kunst gaan kijken, waarna we een wandeling langs een oude sakebrouwerij, een kerkhof en welja, tempeltjes gemaakt hebben.
Einde Japan, morgen vliegen we terug.
09 November 2019 - 15:02
Roos Vercauteren:
En ik dacht dat jullie al terug thuis waren. Ja, met de klimaatverandering is ook in Japan de herfst een beetje later, gelukkig hebben jullie het in Nikko dan nog gezien! Wij wensen jullie een goede terug reis! -
09 November 2019 - 18:36
Kristien:
Veilige terugreis gewenst. Ben benieuwd naar jullie verhalen.
11 November 2019 - 17:12
Anne-Mie :
Ja, zo'n drukke stad... dan begrijp ik dat je weer naar een rustiger oord trekt.
Goede terugreis!
Anne-Mie